,

BE INSPIRED 02 / Stoppen met roken!

Paar weken geleden was het zover, ik ben al een half jaar gestopt met roken! En ik moet je zeggen, was er nog een soort van trots op ook toen ik het bericht op Facebook plaatste. Een dag later werd ik alleen maar trotser door de vele “vind ik leuks” en reacties die ik had gekregen op het bericht. Die waren overweldigend.

Hoi, mijn naam is Dennis van den Hoogen en de directeur/ eigenaar van ID-DJ Entertainment uit Nijkerk. Al ruim 20 jaar actief in de DJ/ Feest branche en een geoefende roker. Per dag ging er zeker een pakje doorheen en als het weekend was rookte ik er nog wel eens een paar extra.

Beangstigend

Buiten de “kleine” klachten die je vaak een beetje weg probeert te stoppen (kortademig, hoofdpijn, moe) kreeg ik een halfjaar geleden last van mijn gezondheid. We waren gezellig met het gezin in Center Parcs en na twee dagen voelde ik me erg beroerd. Probeerde daar nog een beetje in bed te blijven liggen, maar ben toch eerder naar huis gegaan omdat ik er echt belabberd aan toe was. Veel deed mij zeer, vooral de druk op mijn borst en slapeloze nachten waren toch wel een soort van beangstigend. Dit duurde ruim twee weken dat ik voor pampus in mijn bed heb gelegen en zeker de eerste week bijna geen oog dicht gedaan heb.

Mijn gevoel gaf mij aan dat er iets niet goed was met mij en dat het roken toch wel 1 van de dingen is die mijn lichaam en dus ook mijzelf kapot aan het maken was. Ik MOEST stoppen!
Tijdens deze twee weken ziek zijn had ik sowieso NIETS gerookt, dus gaf ik mijn halve pakje die toch nog ergens in mijn zak zat aan mijn vrouw en heb haar verteld dat ik ermee ging stoppen. De klachten en verschijnselen komen niet zomaar opzetten omdat je een beetje druk bent met je bedrijf, deze komen ergens vandaan, en dat was in mijn gedachten van het roken.

Zo gezegd, zo gedaan?

Ik krabbelde weer wat op en ging weer langzaam aan het werk, en dus ook weer plaatjes draaien in het weekend. Dat waren wel de momenten dat je even voor je “kick” snel nog even een pafje opstak. Of na het draaien gezellig afsluiten met een biertje erbij. Ja, dat zijn dé momenten dat je (in het begin) de peukjes mist. Aan de andere kant viel het mij ook mee hoe lang je eraan denkt, want als je NEE zegt tegen jezelf en gewoon doorgaat met je ding dacht ik er ook niet meer aan.

Kortom, een beetje afleiding is zeker niet verkeerd. Maar vanaf die tijd heb ik niet meer gerookt.

Meer smaak, meer slaap

Wel eet ik iets meer. Wat ook heel raar is, ik at nooit zoetigheid toen ik rookte. Maar nu… Ik ben er gek op, dat heeft dan ook tot gevolg dat je iets in gewicht aankomt, maar als dat alles is. Ook is mijn smaak helemaal terug, jeetje wat een verschil is dat met toen ik nog rookte. Sowieso is de eetlust VEEL meer over het algemeen. Uiteindelijk dus veel meer een Life Stijl die meer normaal is voor je lichaam en geest.

Nu een half jaar later voel ik mij super!!! Ik slaap veel beter en langer, ben dus veel sterker en scherper. Drink ook een stuk minder, de combinatie van een peuk en een biertje is heel aantrekkelijk, nu ik niet meer rook is het biertje ook veel minder aanwezig.

En al die dingen gebeuren zomaar. En daar ben ik heel blij mee (en de mensen om mij heen ook). Mocht je nog tips op tricks willen? Let me know.

Stoppen is echt beter voor je. Ik ben het levende bewijs.

Heb je vragen aan Dennis of wil je hier verder over praten. Laat een bericht achter via onze chat. Dan neemt Dennis contact met je op.